koronavírus

2021.02.18. 20:30

Az egész iskola átáll a digitális oktatásra

Egyre több somogyi iskolában és óvodában üti fel a fejét a koronavírus. Csak a kaposvári Kodály-iskolához tartozó intézményekből a diákok több mint 15 százaléka hiányzik. A legsúlyosabb helyzet a Toldi-iskolában alakult ki, ahol péntektől minden osztály áttér a digitális oktatásra.

Marosi Gábor

Budapest, 2020. október 28. A székesfehérvári vegyvédelmi zászlóalj katonái fertõtlenítik az egyik osztálytermet a soroksári Török Flóris Általános Iskolában 2020. október 28-án. Az Emberi Erõforrások Minisztériuma az õszi szünetben nagytakarításra kérte az oktatási intézményeket, emellett 59 olyan oktatási intézményt választottak ki, ahol a tanév elsõ két hónapjában a preventív intézkedések ellenére többször visszatért a fertõzõdés és szükség volt rendkívüli szünet vagy tantermen kívüli digitális munkarend elrendelésére. Ezeknél az intézményeknél a honvédség segítségét kérték, hogy speciális mentesítésre kerüljön sor. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Toldi-iskola felsősei már ezen a héten is otthonról tanultak, mert néhány diák és pedagógus koronavírusos lett. Az elmúlt napokban azonban újabb megbetegedéseket regisztráltak az intézményben. Gyerekek és tanárok fertőződtek meg, de az egyik technikai dolgozó is elkapta a vírust, ezért a teljes technikai személyzetnél el kell végezni a kontaktkutatást.

Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna, a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója elmondta: a hozzájuk tartozó tizenkettő intézménybe összesen 3369 gyerek jár, közülük 519-en tértek át az online oktatásra, ebből 417-en a Toldi-iskola tanulói. – Várhatóan március elejéig otthonról tanulnak a toldisok – hangsúlyozta a főigazgató. – Amint véget ér a karantén, az iskola dolgozói kitakarítják és fertőtlenítik az intézményt, majd ezután újraindulhat a jelenléti oktatás – tette hozzá. A Honvéd-iskolában két osztály, összesen 49 diák, a Kisfaludyban és a Kodályban pedig egy-egy osztály került karanténba. Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna kiemelte: jelenleg is várnak teszteredményre pedagógusok és gyerekek, ezért a helyzet napról napra változik.

A tapasztalatok szerint most a gyerekek körében terjed jobban a vírus, ezért a járvány az óvodásokat sem kerüli el. Úgy tudjuk, hogy a Tallián Gyula Utcai Tagóvodából is több gyerek hiányzik, csak úgy mint a Békevár-óvodából. Az elmúlt héten pedig a Temesvár Utcai Tagóvodában regisztráltak megbetegedéseket.

 

Az iskolások fele otthonról tanul

 

Varga Bálint, a kaposvári katolikus iskola igazgató megkeresésünkre elmondta: a téli szünet után jó ideig nem regisztráltak koronavírusos eseteket, néhány hete azonban a járvány ismét felütötte fejét. A középiskolások már hónapok óta online tanulnak és most már az általános iskolások többsége is. Varga Bálint kiemelte, az intézményben minden évfolyam kettő osztály van, a 16 általános iskolai csoportból pedig jelenleg csak hét osztály tartózkodik az iskolában, a többiek digitális formában, otthonról tanulnak.

 

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában