halsors

2021.02.02. 16:00

Egynyaras süllőket telepítettek a Desedába

Összesen 251 kiló egynyaras süllőt telepítettek a Desedába a napokban.

H. M.

A IV-es kikötőnél helyezték vízbe a halakat, a Kaposvári Sporthorgász-egyesületnél 2021-ben ez volt az első haltelepítés.

A Halgazdálkodási Bizottság felügyeletével, s a telepítési ütemterv alapján zajlott a munka. Az új állomány átlagsúlya 0,35 kiló, s az egyesület becslése szerint több mint 700 süllővel gyarapodott a tó halállománya. A telepítéssel összefüggésben nem rendeltek el halfogási tilalmat.

Kovács Gábor, a Kaposvári Sporthorgász-egyesület titkára közölte: a csuka fajlagos tilalma február elsején, hétfőn kezdődik, s egészen március 31-ig tart. A Desedán tovább folytatódnak a rendszeres ellenőrzések, s akik vétenek az előírások ellen, azok pénzbírságra valamint horgászattól eltiltásra számíthatnak. A halgazdálkodási hatóság, illetve az egyesület fegyelmi bizottsága jár el a szabálysértőkkel szemben. Hat főállású ellenőr védi az egyesület vizét, rajtuk kívül öt társadalmi halászati őr is bekapcsolódik a feladatba.

Fotó: Facebook/KSHE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában