jubileum

2021.02.02. 13:30

Kilencven év önzetlen segítségnyújtás

Jubileumi évet indított a Katolikus Karitász. A szervezet az idén ünnepli megalakulásának kilencvenedik és újjáalakulásának harmincadik évfordulóját.

Marosi Gábor

Forrás: Katolikus Karitász

Ebből az alkalomból a karitász-rendezvénysorozattal és figyelemfelhívó kampánnyal mutatja be a rászorulókért végzett több évtizedes, áldozatos tevékenységét.

Terveik között szerepel egy kilencven kilométeres gyalogos zarándoklat, szakmai konferencia, kiállítások, rajz-, fotó- és irodalmi pályázat, országos önkéntes találkozó, valamint utcai rendezvények. A jubileumi esztendő november 19-én, a Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódó rendezvényükkel zárul majd le.

A szervezetnél azt mondták: a jubileumi év a másokat segítő, elhivatott önkéntesek ünnepe. Felhívják a figyelmet a körülöttünk élő, gondokkal küzdő családokra, az idős, beteg embertársainkra, hogy forduljunk feléjük szeretetből fakadó irgalommal. Hozzátették, a karitász Magyarországon már kilencven éve törekszik arra, hogy szervezetten és intézményesen minél több nehéz helyzetben lévő embert érjen el és próbáljon segíteni rajtuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában