célkeresztben

2021.02.20. 14:25

Lövészklubot indítanak Andocson diákoknak

Hamarosan lövészklubot hoznak létre Andocson, az ehhez szükséges fegyvereket már meg is vásárolta az önkormányzat.

Marosi G.

Werner Józsefné, a település polgármestere elmondta: a képviselő-testület még 2017-ben határozta el, hogy tartalmas és közösségteremtő lehetőséget biztosít a fiataloknak, ígéretüket pedig idén teljesíteni is tudják.

– Egy régi szolgálati lakást alakítottunk át erre a célra – mondta a polgármester. – Saját forrásból, csaknem tizenötmillió forintot költöttünk a beruházásra. A lőfal már elkészült, és sikerült két sportlövő légpuskát is vásárolnunk. A használt fegyverek összesen 330 ezer forintba kerültek. Még vásárolnunk kell olyan szekrényt, melyben biztonságosan lehet tárolni a légpuskákat, ezután pedig minden készen áll ahhoz, hogy megnyithassuk a klubot – tette hozzá Werner Józsefné.

Megtudtuk, a településen hamarosan létrehozzák majd az Önkéntes Tűzoltó és Lövész Egyesületet, így pár hónap múlva szervezett formában tudnak kikapcsolódni az andocsi fiatalok.

Fotóill.: L. R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában