nyári tervek

2021.02.26. 17:13

Szigorú feltételeket szab Zamárdi a fesztiváloknak

Tervezik a zamárdi fesztiválokat a szervezők, helyet is adna az önkormányzat, de csak két fesztivált engedélyeznek. A B My Lake biztosan nem Zamárdiban lesz idén, már ha lehet fesztiválokat tartani a nyáron.

Koszorus R.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Bodnár Boglárka

Rendkívüli egyeztetésre hívta csütörtökön a képviselő-testületet Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere, miután a Sziget Kulturális Mendzseriroda és a Volt Kft. jelezte területigényét elmaradt fesztiváljai megtartására.

A városvezetők egyetértettek abban, hogy biztosítanak területet két nagyfesztivál a Strand és a Balaton Sound számára – előbbit agusztus közepére, utóbbit június végére tervezik -, ám az elkészült szerződéstervezetben több feltételt is szabott az önkormányzat. – Egy év időtartamban gondolkodik a város – mondta lapunknak Csákovics Gyula. – Az ötéves időtartamot nem támogatta a testület, hiszen a parkolásra használt területen telkeket alakítunk ki Zamárdiban letelepülni vágyó családoknak.

Emellett a kempingnek helyet adó területeken is beépítené a tulajdonosa. Ráadásul Csákovics Gyula szerint elfáradt a település a fesztiválokban.

- Azt kikötöttük, hogy csak oltási igazolással rendelkezők léphessenek be a fesztiválok területére – közölte a városvezető. – Egy ilyen rendezvényen ezt jól lehet ellenőrizni. Viszont a saját, önkormányzati, ingyenes rendezvényeinket nem tartjuk meg idén. Azt gondolom, hogy ez a nyár még nem erről szól.

A fesztiválok szervezőinek egy hetük van a döntésre. Amellett, hogy a tavaly lejárt ötéves szerződést ezúttal csak egy évre írná alá az önkormányzat a szervezőkkel, magasabb területhasználati díjat szabott meg. S lehetővé tette a szervezők számára, hogy amennyiben a járványhelyzet miatt idén sem lehet fesztivált tartani, 2022-re eltolhassák azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában