fejlődés

2021.03.18. 09:00

Helyben készült térkő vezet majd fel a Kálvária-dombra

Elkezdték gyártani a térköveket az andocsi közmunkások.

Marosi G.

Fotó: TIBOR KOVACS

A következő hetekben több mint 8000 téglát kell elkészíteniük azért, hogy a Kálvária-domb lépcsőfeljárója október végére teljesen megújulhasson.

Werner Józsefné polgármester elmondta: a téglákat egy speciális közmunka­programban, heten készítik.

– Erre a kormánytól több mint hétmillió forintot kaptunk – fogalmazott a település vezetője. – Ez fedezi a béreket és az anyagköltséget is. Március elsején indult a program és október végéig tart. A közmunkások az első két hónapban csak a térköveket készítik, ehhez már korábbról megvannak a szükséges eszközeink. A betont egy sablonformába öntik, majd miután megszáradt, kiszedik belőle és két nap múlva újabbat készítenek – tette hozzá Werner Józsefné.

A tervek szerint miután a térkövek elkészülnek, szétbontják a Kálvária-domb lépcsőjét és elkezdődhetnek az alapozási munkák.

 

A tizennégy stáció is megújult már

A lépcső felújításának egyik célja, hogy még erősebbé tegyék az andocsi vallási turizmust. Werner Józsefné polgármester elmondta: ha véget ér a koronavírus-járvány, akkor zarándoklatot is szerveznek a Kálvária-dombhoz. A területet korábban már rendbe tették és a Jézus keresztútját bemutató tizennégy stáció is meg­újult már.

Fotó: Kovács T.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában