körforgalom

2021.03.30. 18:50

Tíz évvel ezelőtti terv válik valóra Jutában

Elkezdték építeni a jutai körforgalmat a Hősök tere csomópontjában.

Marosi Gábor

Major János polgármester megkeresésünkre elmondta: egy tíz évvel ezelőtti terv válik most valóra. Az akkori képviselő-testület látta úgy, hogy a megnövekedett forgalom miatt szükséges a beruházás. A település vezetője kiemelte: jelenleg már háromszor annyi jármű megy keresztül Jután, mint tíz évvel ezelőtt, így most még fontosabbá vált a megvalósítása.

A kivitelező egy héttel ezelőtt vette át a munkaterületet, az építkezés pedig a tervek szerint összesen 150 napig tart majd, így várhatóan csak az ősz elejére készülhet el. A körforgalomnak négy ki- és bejárata lesz, Kaposvár, Várda és Hetes felé lehet majd kanyarodni, de a jutai polgármesteri hivatalt is a csomóponton keresztül tudják megközelíteni az autósok.

Major János hozzátette: az építkezés ideje alatt csak egy sávon lehet közlekedni ezen a területen, ezért fokozott figyelmet kérnek a településen áthaladóktól. A körforgalom építése több mint kétszázmillió forintba kerül, melynek egy része támogatásból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában