feltúrták

2021.03.21. 11:00

Vaddisznók tették tönkre a focipályát

A Sefag Zrt. is segíti a pogányszentpéteri focipálya helyreállítását. Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, néhány hónapja vaddisznók teljesen tönkretették a Zala megyei harmadosztályban játszó csapat gyepét.

Marosi G.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Rudmer Zwerver

Az állatok több helyen is feltúrták a százszor negyvenöt méteres pályát. Van, ahol húsz centiméternél mélyebb csapásokat hagytak maguk után, de dagonyázóhelyet is kialakítottak a fűben.

Flinger Tamás, Pogányszentpéter polgármestere elmondta: a rongálás után a Sefag iharosi erdészetnének igazgatója is ellátogatott hozzájuk, és felmérte a vaddisznók által okozott kárt. Nem sokkal később pedig az erdészeti társaság felajánlotta a segítségét. – Nagyon hálásak vagyunk ezért – kezdte Flinger Tamás. – Mivel belterületen van a pálya, ezért nem is lett volna kötelességük minket támogatni, de megtették. Összesen száz akácoszlopot szállítottak a faluba, ami elég ahhoz, hogy körbekerítsük a pályát. Az ehhez szükséges drótot majd az önkormányzat és a sportegyesület vásárolja meg. A Sefagtól egy benzinmotoros lyukfúrót is kapunk kölcsönbe, így sokkal gyorsabban tudjuk lerakni az oszlopokat.

– A pálya felújítása viszont komolyabb feladat lesz – folytatta a település vezetője. – Beszéltünk a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) és a Zala Megyei Szövetséggel is, és azt ígérték, segítenek a pálya helyreállításában, amelyhez a Sefag biztosítja a fűmagot. A helyi focicsapat jelenleg a beleznai focipályát használja, ott játsszák a hazai mérkőzésieket. Ennek a megszervezésében Ferencz Zsolt, a focicsapatot működtető Pogányszentpéteri Sport és Természetbarát Egyesület elnöke segített – tette hozzá Flinger Tamás polgármester.

A pogányszentpéteri gyep helyreállítása várhatóan heteken belül elkezdődik, a csapat azonban majd csak jövő tavasszal léphet a pályára.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában