hajóra!

2021.04.03. 09:19

Megújult hajók, régi jegyárak a Balatonon

A hagyományoknak megfelelően nagyszombaton indította el jubileumi 175-ik hajózási szezonját a BAHART. A táraság megújult hajókkal, s változatlan jegyárakkal várja az utazóközönséget.

Koszorus Rita

Fotó: Balogh Ákos Alex

A Balatoni Hajózási Zrt. 2021-es balatoni szezont a tradíció és modernizáció jegyében, meglepetés programsorozattal, látványos eseményekkel, felújított hajókkal ünnepeli, közölte a társaság honlapján.

A ünnepi szezon kezdetével az év minden napján üzemelő kompszolgáltatás mellett, április 3-tól hétvégente már hajóval is lehetőség lesz egy-egy élményteli, bakancslistás kirándulás tervezésére a Balaton települései között. Ha pedig a Magyar Tenger közepén szeretne valaki a panorámában gyönyörködni, akkor több kikötőben is lehetőség lesz felszállni egy sétahajóra.

A Balaton északi és déli partját összekötő kirándulójáratok az áprilisi hétvégéken napi 4 alkalommal közlekednek majd Siófok-Balatonfüred-Tihany és Fonyód-Badacsony útvonalakon, emellett Siófokon, Balatonfüreden, Badacsonyban és Keszthelyen elindulnak a sétahajók is a húsvéti hétvégétől. Májustól újabb kikötők kapcsolódnak majd be a balatoni hajóforgalomba, a hét valamennyi napján. A kedvelt programhajók a nyári főszezonban lesznek elérhetőek.

A járványügyi intézkedésehez igazodva a kompjáratok április 2-től továbbra is Szántódrévből 6.40-18.40 óra között, Tihanyrévből 7:00-19:00 óra között 40 percenként indulnak. A kompjáratokat szükség esetén a menetrend felfüggesztésével sűrítik.

A komfortos hajózás élménye mellett pedig az idei évben színes rendezvényekkel, akciókkal, nyereményjátékokkal készült a társaság, így kültéri fotókiállítást szerveznek a balatoni hajózás 175 évéről. Április 23-ig három kikötőben – Siófok, Balatonfüred, Badacsony – megtekinthetőek a balatoni hajózás történelmi pillanatai. A szűkített tárlat pedig a személyhajók belső terében és az utastájékoztató eszközökön is látható lesz.

A Bahart komoly figyelmet fordít a járványügyi intézkedések betartására, s az utasokat is arra kérik, hogy tegyék ezt, valamint tájékozódjanak a hajón tartózkodás szabályairól a társaság honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában