siker

2021.04.05. 15:10

Minden patikust beoltottak

Tóthné Kalota Veronika gyógyszerészként folyamatosan azon gondolkodik, mivel járulhatna hozzá a Covid elleni harchoz.

Turbéki Bernadett

Komplex gyógyszercsomagot állított össze a betegeknek, amelynek segítségével idős betegek gyógyultak meg. Ő az egészségügyi dolgozók kampányoltása idején kapta meg a vakcinát.

– Néhány kollégám bizonytalan volt eleinte az oltást illetően, ám amikor utánanéztünk, és kiderült, hogy súlyos érrendszeri szövődményeket okozhat a betegség, kétségük sem volt többé. A patikánk valamennyi dolgozója megkapta az oltást – mondta Tóthné Kalota Veronika, kaposvári gyógyszerész. – Pfizerrel oltottak be valamennyiünket.

– Mi lenne a betegekkel, ha mi, patikusok kidőlnénk a sorból? Kihez fordulhatnának, ha a koronavírus miatt a gyógyszertár munkatársai karanténba kerülnének? – tette fel a kérdést. – Az oltáson kívül komoly óvintézkedéseket tettünk a patikában is. Germicides levegőfertőtlenítést végzünk, a kolléganők egyesével tartanak kávészünetet, egyesével ebédelünk, és az alkoholos kézfertőtlenítés is már megszokássá vált – sorolta az intézkedéseket.

– Egy éve stresszeli magát mindenki a koronavírus miatt, nekem is nagyon hiányzik már a régi nyugalom. Most végre itt vannak az oltások, amelyeket be kell adatni. Mi már a másodikat is megkaptunk, amely lelki megkönnyebbülést is jelent a számunkra, ám idős nagyszüleimmel továbbra is a szabad levegőn találkozunk – mesélte Tóthné Kalota Veronika, aki nem tudja tehetetlenül nézni a vírus terjedését, ideje nagy részét az tölti ki, hogyan tudna minél szélesebb körben tájékoztatást adni a betegeknek.

Fotó: L. R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában