elkél a segítség

2021.04.25. 15:00

Retteg a kisgyerek, ha zörög a tetőfólia, segítségre szorul a család

Március közepén ledőlt egy család házának teteje a segesdi Vörösmarty utcában. Kelemen Rita lapunkhoz fordult és elmondta, hogy a kisfia azóta fél a házban, mert ha esik az eső vagy fúj a szél, akkor zörög a tetőre ideiglenesen rögzített fólia, és az ereszcsatornából voltak kénytelenek kéményt építeni maguknak. A segesdi család jó szándékú felajánlásokat vár ahhoz, hogy helyreállítsák a házukat, mert erre önerőből nem képesek.

K. G.

Fotó: Shutterstock

– A házunkon volt biztosítás, de a biztosító nem akar fizetni, mert az állítják, hogy a szerkezetből adódott a hiba – panaszolta az édesanya. – De amikor megkötötték velünk a szerződést, akkor erről nem volt szó. Negyedévente rendesen fizettük a biztosítási díjat, hiába.

A család azt gondolja, hogy a téli horvátországi földrengés után mozdulhatott meg a házuk teteje. Az épület régi, és a főút mellett van, ahol nagy a teherforgalom. Ha egy-egy kamion áthalad, akkor remegnek a szomszédban is az ablakok. A házukat négy éve vették, de részletekben fizették ki, ezért tavaly augusztusban került a nevükre. Kisebb javításokat végeztek az épületen, de annak nem volt előjele, hogy a tető le fog dőlni. Az önkormányzattól csupán egyszeri támogatást kaptak, 30 ezer forintot.

Hónapról hónapra nehezen élnek, nincs megtakarításuk. A férj dolgozik, a feleség otthon ápolási segélyen van a beteg édesanyjával. Saját pénzük nincs a tetőt rendbe hozni, és egy drága, új tetőben nem is reménykednek, de abban igen, hogy valahonnan kapnak használt, bontott anyagot, amivel tartós tetőt építhetnek a falak fölé. Ha valaki segítene, a következő bankszámlaszámon teheti: 11773432-00538189, köszönettel várják a segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában