megállíthatatlanok voltak

2021.05.19. 09:02

Az online oktatás nem hátráltatta a táncsicsosok felkészülését

Tucatnyi táncsicsos diák remekelt a Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen.

Góz Lilla

Vámosi László, a kaposvári gimnázium igazgatója elmondta: a járványhelyzetben online zajlott az oktatás, valamint a szakkörök és foglalkozások is a digitális térben zajlottak, de ez nem hátráltatta a felkészülést. – Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen matematikából elhoztuk az első helyet, de kémiából, biológiából, informatikából, fizikából, valamint német és spanyol nyelvből is szép helyezésekkel büszkélkedhetnek diákjaink és oktatóink – sorolta az igazgató. Megjegyezte: biológiából olimpikonjuk is van.

A Szegedi Tudós Akadémia legjobb diákja is a kaposvári Táncsics gimnáziumból került ki. Tóth Bálint évek óta készült az országos megmérettetésre, matematikából elhozta az első helyezést, informatikából pedig 23. lett. – A feladatsorokat otthon végeztem, volt egy meglepetésfeladat, ez volt a legnehezebb számomra – mondta el a táncsicsos tanuló.

Fogarasi András szintén matematikából remekelt az OKTV-n, a hatodik helyet szerezte meg. Szikra Botond 9. lett biológiából, Osztopáni Kristóf pedig a 12. helyezésnek örülhetett. A továbbtanulás szempontjából pontszerző helyen végzett Szekér Máté, Papp Zsombor, Gazda Fanni, Balázsi Boglárka, Márton Veronika és Galambos Bertalan.

Az idén a 215 éves kaposvári nagy múltú középiskolában ugyan a járvány alatt elmaradtak a programok, de ezeket ősszel szeretnék bepótolni, valamint tervezik, hogy megtartják a ballagást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában