horgászöröm

2021.05.25. 14:42

Csaknem harminckilós pontyot fogtak Balatonszemesnél

Bodó Sándor hatalmas pontyot fogott Balatonszemesnél kedden. A különleges 29,7 kilogrammot nyomott mérlegeléskor – olvasható a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. bejegyzésében.

Sonline

Nem sok hiányzott, hogy megdőljön a balatoni pontyrekord. Összesen két és fél kilóval marad el ez a hal a tavaly novemberben kifogott rekordponty súlyától. A balatoni rekord egyébként 32,22 kg, amit tavaly novemberben Balatonszepezden sikerült kifognia Németh Attilának. A 20 kg-nál nagyobb pontyokat egyébként a behúzós horgászoknak kötelező bejelenteni, így a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. két halőre a helyszínen hitelesítette a hal súlyát, és lefotózták a nagy fogást.

A horgász elmondása szerint klasszikus bojlis szerelékkel, csónakos, behúzós módszerrel próbálkozott. Május 24-én este, 20 óra után elhúzta a botot a hal, amely nagyjából 4 méteres vízben akadt horogra. Szépen, kényelmesen jött a part felé fárasztáskor természetesen kímélték a halat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában