nagy feladat

2021.05.30. 09:00

Kötelességünk támogatni az árván maradt gyerekeket

Sajnos nem lehet elégszer hangsúlyozni a koronavírus-járvány veszélyeit. Azt pedig különösen ki kell emelni, hogy sok család szorul támogatásra, sok gyermek veszítette el valamelyik szülőjét. Erkölcsi kötelességünk segíteni nekik, hogy a lehetőségekhez képest ők is valamennyire teljes életet élhessenek – mondta el lapunknak Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

Munkatársunktól

Mi, somogyiak mindig összefogtunk a bajban, hangsúlyozta Biró Norbert a támogatásra buzdítva mindenkit. Sokáig úgy gondoltuk, nem lesz mostanában ilyenfajta összefogásra szükség, nem érhet bennünket baj. A koronavírus-járvány viszont mindent megváltoztatott. Szinte nincs olyan család Somogyban sem, ahol ne találkoztak volna az emberek valamilyen formában a betegséggel. Fájó veszteségeket kellett sok családnak elszenvednie a járvány miatt.

Különösen fájó ez a veszteség akkor, amikor gyermekek maradnak árván, félárván, hiszen sem az anya, sem az apa elvesztése nem pótolható. Ezért is csatlakozott elsőként és ajánlott fel 1-1 millió forintot Baranya és Tolna megyével a Somogy Megyei Önkormányzat Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczeg Anita bejelentését követően a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért támogatásához. Múlt héten bejegyezték az alapítványt, s ezzel egyidejűleg felvettük velük a kapcsolatot. Felajánlottuk, hogy helyben koordináljuk a feladatokat, felmérjük a somogyi igényeket, melyek megalapozottságát csak települési szinten lehet megállapítani.

 

Ezért pár napja levélben fordultam valamennyi somogyi polgármesterhez, jegyzőhöz, hogy segítségüket kérjem a helyi igények felmérésében. Azt mindenkinek tudnia kell, hogy a megyei önkormányzat nem kezel személyes adatokat, ezért közvetlenül az alapítványhoz kell fordulni azzal az adatlappal, melyet mellékeltem a településvezetőknek. Arra kértem őket, hogy nyújtsanak segítséget az érintett családoknak. Tájékoztattam őket arról is, hogy aki anyagi felajánlással szeretne hozzájárulni, az közvetlenül az alapítvány számlájára utalva teheti meg.

 

Így tudnak segíteni a gyerekeknek

A kedvezményezett neve: Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért.

A kedvezményezett pénzforgalmi számlaszáma: 11705084-21448492. A közleményben szíveskedjenek feltüntetni saját nevüket valamint az „alapítvány támogatása” megjegyzést. Az alapítvány adószáma: 19302599-1-14).

– Aki pedig egyéb, más jellegű segítséget – például oktatási, nyaraltatási lehetőséget, nem anyagi jellegű felajánlást – kíván nyújtani, keressen meg bennünket a megyei önkormányzatnál. Arra kérek mindenkit, lehetőségei szerint támogassa az alapítványt, hogy a koronavírus miatt árván, félárván maradt somogyi gyermekeknek segíthessünk felnőtté válásukig – tette hozzá Biró Norbert, a közgyűlés elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában