online rendelés

2021.05.21. 10:36

Somogyban is felpörgött az e-kereskedelem

Egy friss felmérés szerint Somogyban a fiatalabb korosztályoknak már a harmada online vásárol, de az idősebbek is kezdik felvenni a ritmust.

Baka József András

A járvánnyal kapcsolatos korlátozások az utóbbi egy évben erőteljesen az online térbe terelte a vásárlásokat, és ez alól Somogy sem kivétel. Mint a felmérésből kiderül, a 18-29 éves korosztálynak a harmada már online vásárló, de a 40-49 évesek 29 százaléka is elmondhatja ezt magáról. Az 50-60 éves korosztálynak a húsz százaléka vásárol interneten keresztül.

Somogyban egyébként magasabb az online vásárlók aránya az országos szinthez képest. Míg Magyarországon az emberek 83 százaléka vásárol havonta egyszer interneten keresztül, addig nálunk két százalékkal magasabb a számuk. További érdekesség, hogy a férfiak az aktívabb online vásárlók, 59-41 szazalékos arányban.

A felmérésben terméktípusokra is kitérnek, amelyből kiderül, hogy megyénkében a játékok, ruhák és élelmiszerek iránti kereslet ugrott meg a legjobban, ellenben a sporteszközök egyértelmű vesztesei voltak a járványhelyzetnek.

Veszélyesen élünk

A kényelmi szempontokat mi sem mutatja jobban, hogy a válaszadók kétharmada tévénézés közben, ágyban pihenve bonyolított le vásárlásokat, de vásárolunk a fürdőszobából, a munkahelyről, és a mellékhelyiségből is. A válaszadók 5 százaléka azonban olyan helyzetet is megadott, ahol kifejezetten veszélyes a figyelem megosztása. Ők autóvezetés, és biciklizés közben is bonyolítottak már le netes rendeléseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában