nehézségek

2021.05.28. 11:30

Szegény vendéglátóst még az időjárás is húzza

Számos nehézséggel kell megküzdeniük, mégis bizakodva tekintenek előre a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviseletének tagjai.

Góz Lilla

Idén februárra tervezték a küldöttgyűlést, de a koronavírus-járvány miatt csak csütörtökön találkozhattak a Kisosz tagok, hogy értékeljék a 2020-as évet. – Nem könnyű időszakon vagyunk túl, de bizakodunk, reméljük, hogy a kiskereskedelmekben is hasonló lesz a forgalom, mint másfél-két évvel ezelőtt – mondta Kertész Rezső, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviseletének ügyvezető társelnöke. Hozzátette, a találkozón a nehézségekről is szó esett, például a balatoni munkaerőhiányról vagy arról, hogy a DRV Zrt. víziközmű-hozzájárulás fizetésére kötelezné a somogyi vállalkozásokat. – Szeretnénk ha módosítanák a rendeletet a családi mikro- és középvállalkozások érdekében – jegyezte meg Kertész Rezső. – Kerestük a szolgáltatót és az országgyűlési képviselőket és bízom abban, hogy a feszültség is feloldódik.

Makkos Péter elnökségi tag szerint nehezen indul a balatoni vendéglátósok idei előszezonja. Kiemelte, a korábbi években már április végén fürödtek a Balatonban, idén viszont hiába léptek életbe az enyhítések, az időjárás nem kegyes a vendéglátáshoz. – Csak a főszezonban várható nagyobb forgalom, hiszen sokaknak a pandémia miatt kevés a szabadsága és bevételeik is csökkentek – tette hozzá Makkos Péter.

Két házaspárt emlékplakettel tüntettek ki a küldöttgyűlésen. Horváth Róbert és felesége 1980-ban vette át a siófoki családi üzletet édesapjától. Az autójavítás mellett egy német kenőanyag márka nagykereskedői is. – Jelenleg harminc alkalmazottunk van, nem toporogtunk egy helyben, a folyamatos innováció révén próbáltuk helyünket pozicionálni a hazai piacon – mondta el Horváth Róbertné ügyvezető, aki férjével a későbbiekben fiúknak szeretné átadni a vállalkozást. Homokiné Hernádi Magdolna és Homoki István 34 év után idén nyáron először nem nyitja ki a balatonfenyvesi büféjét. – Az unokák más irányba indultak, de biztatom a fiatalokat a vendéglátásra, rengeteget fejlődött a Balaton és egyszerűbb ma vállalkozni, mint korábban – mondta el Homoki István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában