modern technika

2021.06.19. 10:00

A robotika hozza össze a csurgói fiatalokat horvát társaikkal

Ugyan már ez év januárjában elindult a Robotics in Interregional Cooperation elnevezésű projekt, a nyitórendezvényt kedden tartották a Csurgói Eötvös József Sportiskolai Általános Iskolában.

Györke József

Fotó: Picasa

A Magyarország–Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program által támogatott projekt egyik kedvezményezettje a Kaposvári Tankerületi Központ, amely a csurgói iskola bevonásával vesz részt a programban a horvátországi durdevaci, ferdinadovaci iskolákkal és a Kapronca-Körös megyei Regionális Fejlesztési ügynökséggel (PORA) közösen.

A három oktatási intézmény pedagógusai közös tananyagfejlesztésben vesznek részt, melynek témája a robotika megjelenése az oktatásban. Ezen kívül közös táborozásokat is szerveznek mindkét országban, valamint ellátogatnak a müncheni Robotica Kiállításra. Így igyekeznek közelebb hozni egymáshoz az intézmények tanulóit, a települések lakóit, és lehetőség nyílik a tananyagfejlesztéshez szükséges speciális eszközök beszerzésére is.

A közös nyitókonferencia résztvevőit köszöntötte Stikel Péter, a Kaposvári Tankerületi Központ igazgatója, Füstös János, Csurgó Város Önkormányzata polgármestere, Darko Koren, a durdevaci szakképző iskola igazgatója, Miroslav Fucek, a ferdinandovaci iskola vezetője. Kiemelték, hogy jól működik a régiók közti együttműködés, mely most még szorosabbá válhat.

Füstös János csurgói polgármester elmondta, Simon Mihály igazgatóval három éve vették fel a kapcsolatot a projektben részt vevőkkel. – A modern technika ennek köszönhetően még hangsúlyosabban jelenik meg az oktatásban, az iskolában és otthon is – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában