vihar után

2021.06.27. 11:30

A templomot sem kímélte a vihar Mezőcsokonyán

Mintegy ötven esetben kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk a pénteki vihar után Somogy megyében. De még ennél is több lehet a károsult ingatlantulajdonosok száma.

Sonline

Fotó: SMKI

Nagy pusztítást végzett a pénteki vihar Ságváron, ahol hússzor riasztották a tűzoltókat. Olvasóink által küldött videókon jól látszik, hogy orkánszerű szél fújt, a fák majdnem vízszintesen megdőltek a rettenetes természeti erőtől.

Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán osztott meg képeket a szörnyű állapotokról. Ebben arról is írt, hogy a vihar károsultjainak megsegítéséhez a somogyiak támogatását is kéri.

Mezőcsokonyán is hatalmas pusztítást végzett a vihar, mintegy egy tucat ház sérült meg. Szombaton délelőtt itt is a „romokat” számolták fel a helybéliek. A református templomot sem kímélte az időjárás, a déli ablakok teljesen kitörtek. Üvegszilánkok borították az Isten házának padlózatát, de a padokon is törmelékek hevertek.

 

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatott, hogy Kadarkúton több mint 300 háznál okozott károkat a pénteki vihar. – A legnagyobb károkat a jégverés okozta, számos pala- és cserépfedésű lakóépület tetőszerkezete sérült meg. Szombat délelőtt példátlan összefogás valósult meg a településen, ahol a tűzoltók, a település vezetői, a helyi lakosok és civilek dolgoztak a károk felszámolásán. Az összefogásban résztvevők házról házra járnak, megbontják a sérült tetőszerkezetet, és ideiglenes fóliázással védik a lakóházakat a beázás ellen. A vihar okozta károk felmérését és elhárítását helyi operatív törzs irányítja.

A munkálatokban a kaposvári, a nagyatádi, a barcsi, a szigetvári, a szekszárdi, a dombóvári, a keszthelyi, a zalaegerszegi, a nagykanizsai, a székesfehérvári, a pécsi, a mohácsi és a villányi hivatásos tűzoltók mellett a kadarkúti önkormányzati tűzoltók, valamint a csurgói, csökölyi, nagybajomi, bodrogi, böhönyei, segesdi, görgetegi, szentbalázsi és a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói, valamint több megye önkéntesei és mentőcsoportjai, és a budapesti mentőszervezet is, összesen több, mint 150-en vettek részt.

Szombaton, Ságváron is segítettek a tűzoltók, ahol szintén több lakóépület és jármű rongálódott meg a rendkívüli időjárásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában