Három a boldogság

2021.06.17. 11:30

Már egy hónaposak a kaposvári hármasikrek

Hármasikrek születtek Kaposváron. Szinta, Levente és Zétény nyugodt babák, mégis elkél mellettük a segítség. A nagymama és a férj is kiveszi a részét az etetésből és a fürdetésből is.

Góz Lilla

– Kérek egy böfit, nagyon ügyes vagy drágaságom – mondta etetés közben a nagymama Zéténynek. Három óránként esznek, mind a hárman nagyon szeretik a pocakjukat, utána pedig álomba is szenderülnek. – Szerettünk volna gyermeket, több inszemináláson estem át, és a 10. heti ultrahangon derült ki, hogy nem kettő, hanem három babával vagyok várandós, amire mindössze 2 százalék esély volt – mondta el meghatódottan Szalay Kata. – A kórház előtt közöltem a férjemmel a jó hírt, aminek a hallatán az örömkönnyei is kicsordultak. Az édesanya hozzátette: nem számítottak hármas gyermek­áldásra, de nagyon örültek az ikreknek, akik császármetszéssel jöttek világra mindössze fél óra alatt. – Zétény 2200 grammal, Szinta 1770 grammal és Levente pedig 1610 grammal született, mindegyikük külön egyéniség – mondta az édesanya.

Az anyuka egy hónapot töltött kórházban, s már nagyon várta, hogy hazajöhessen a gyermekeikkel. – Nagyon nagy segítség a férjem és a nagymama, akik mindenben támogatnak, a fürdetést például 45 perc alatt megoldjuk a három babával – tette hozzá Szalay Kata.

Nem maradnak el a gratulációk sem

Nagyon jól esik a családnak, hogy többen gratuláltak a gyermekáldáshoz. Volt, aki az utcán kiabált utánuk, más pedig telefonon közölte jókívánságait. Megkapták a várostól a három babadobozt is. – Nagyon hasznos dolgok vannak benne, nagyon szeretik a kis sárga puha plédet – mondta az édesanya. A picik legnagyobb őrzője pedig a család két vizsla kutyája, akik féltve figyelik a kocsikban szundikáló babákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában