fiatal munkaerő

2021.06.26. 14:00

Számítanak a dolgozó diákokra a somogyi falvakban

Idén nyáron is szerveznek önkormányzati diákmunkát a legtöbb somogyi településen.

Marosi G.

Diákmunkások tankönyveket készítenek elő szállításra Üllőn, a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft. központi raktárában 2020. augusztus 3-án.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A polgármesteri hivatalok már keresik a 16 és 25 év közöttieket, akik két hónapig, július elsejétől augusztus 31-ig dolgozhatnak. Magyaregresen két főiskolai hallgató a nyári napközis ellátásban segít. Bodor Zoltán polgármester elmondta: a faluban nincs óvoda, iskola, viszont sok a gyerek, akikkel foglalkozni kell a vakáció alatt. A két fiatal pedagógusnak tanul. Vigyáznak az egy-két tucatnyi gyerekre, programokat szerveznek nekik és alkalmanként kirándulásokat is.

Böhönyén is szükség lesz a nyári segítőkre. Zsoldos Márta Piroska polgármester elmondta: eddig már nyolcan érdeklődtek a lehetőség iránt, ennyi fiatal elegendő is lesz a feladatokra. A diákok a kommunális csoportban fizikai, a könyvtárban és a polgármesteri hivatalban szellemi és adminisztratív munkát végeznek majd. Böhönyén minden nyáron azért is alkalmaznak diákokat, hogy bevezessék őket a munka világába – mondta a polgármester.

Vésén is szükség lesz a szorgos fiatalokra. Bertók László, a falu vezetője elmondta: öt diákra számítanak, a támogatási kérelmüket pedig már beadták a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálathoz (NFSZ). Kiemelte: az elmúlt nyarakon két-három fiatal dolgozott náluk. Kerítést festettek, irattároztak és apróbb feladatokat kaptak. A NFSZ honlapján elérhető adatok szerint a középiskolások és a felsőoktatásban tanuló fiatalok a szakképzettséget igénylő munkaköröknél 164 ezer, a szakképzettséget nem igénylő munkakörnél pedig 125 ezer forintot kaphatnak havonta. Buzsákon nyolc fiatalt vár az önkormányzat.

Kara Lajos polgármester elmondta: a tájháznál, a konyhánál és az óvodánál lenne szükség segítségre, de a zöldterületek gondozásához is kellenek a segítők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában