fejlesztések

2021.06.27. 15:51

Utat és keresztet avattak Bányán

K.G.

Ahová út vezet, ott élet van – idézte Mester Balázs, Bárdudvarnok polgármestere egy földije megjegyzését abból az alkalomból, hogy egy önkormányzati utat avattak. Egyre többen költöznek a faluba, és nem a központba, tette hozzá.

Bárdudvarnok 15 különálló településrészből áll össze, és az érintetlen természeti környezet vonzza az új lakókat. Akkora az érdeklődés, hogy Kaposdadán, Bányán, valamint Olajhegyen lassan már nem lehet telket venni, és az önkormányzatnak segítenie kell az ott élőket, és az oda költözőket. Két szakaszban, előbb 950 méter, majd 125 méter hosszan készült el egy út Bánya ófalui részén, megkönnyítve a közlekedést.

A beruházásra a Magyar Falu Program biztosított 23 millió forintos forrást. Az utat vasárnap adta át Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője és Mester Balázs. Évről évre bővül a Magyar Falu Program, amellyel a kormány a vidék felvirágoztatását tűzte ki célul, hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Az útátadó előtt Lipótfán avattak fel egy közel száz éves kőkeresztet az út mentén, melyet nemrég felújítottak.

Világos Krisztián plébános áldotta meg a kegyhelyet.

Szászfalvi László itt arról beszélt, hogy a kereszt erőforrás örömben és fájdalomban, és hitet és reménységet ad, mert azt hirdeti, hogy van kire bízni az életünket.

Fotók: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában