túra

2021.07.22. 10:00

Erdélyben jártak a somogyi motorosok

K. G.

A Somogyi Motorosok Egyesülete a nemzeti összetartozás szellemében kilenc napos motoros túrát szervezett Erdélybe, végiglátogatták Erdély és a Székelyföld nevezetességeit. Széken felkeresték az egykor jelentős sóbányászat emlékeit és a magyar táncház mozgalom ősforrását. Erdőszentgyörgyön a helyreállított Rhédey-kastélyban jártak.

Farkaslakán Tamási Áron síremlékét, Gyergyószentmiklóson a római katolikus templomot nézték meg. Kirándultak a madarasi Hargita csúcsára. Homoródon megkóstolták a borvizet, majd felkeresték a csíksomlyói kegytemplomot és felmentek a csíksomlyói búcsú helyszínére. Csomakőrösön Kőrösi Csoma Sándor nyelvtudós emléke előtt tisztelegtek. Zágonban Mikes Kelemen szülőházában is jártak, amelynek udvarán még mindig áll a születésekor ültetett, több mint 300 éves tölgyfa. Bözödújfaluban a tragikus sorsú elárasztott települést, Gyimesbükkben az ezeréves határt és a 30. számú, a Magyar Királyi Államvasutak legkeletibb vasúti őrházát látogatták meg. Ellátogattak a Békás szorosba, a Szent Anna és a Gyilkos tóhoz is. K. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában