lóerő

2021.07.29. 20:00

Idén is a fővárosban vágtázhat Látrány képviseletében Kövesdy Zsolt

A zsoké a Pest megyei Csemőn állt rajthoz a hétvégén, ahol első alkalommal rendezték meg a Nemzeti Vágta előfutamát. Kövesdy Zsolt elmondta, idén kezdett el lovagolni a kunbaracsi Kovács István edzette Nic-Nac nevű lóval.

Marosi Gábor

– Nem volt sok időm foglalkozni az állattal, de így is fel tudtunk készülni a vágtára – mondta. – Nic-Nac egy nyolc­éves, herélt, belga sportló, aki kiváló kondiban van. Elég temperamentumos, ideges természetű. Elővágtán eddig még nem vett részt, ez a startnál meg is látszott, ennek ellenére nagyon jól tejesített. Igazából nem nyerni mentünk Csemőre, hanem az volt a célunk, hogy továbbjussunk a budapesti döntőre és összeszokjunk egymással. Azt gondolom, büszkék lehetünk magunkra, rendkívül jó volt a verseny és a közönség is – tette hozzá Kövesdy Zsolt.

A csemői vágtát Petrik Tamás korábbi vágtagyőztes nyerte meg Vicces hátán. Másodikként az őcsényi Kovács Levente futott be Korona Tangó nyergében, a harmadik Látrány képviseletében Kövesdy Zsolt lett, Nic-Nac nevű lovával, míg a negyedik helyen Bak Edina és Roven Gidran Rozi végzett. Az előfutam első négy helyezettje már biztos résztvevője az október másodikai és harmadikai fővárosi döntőnek.

Kelemen Ferenc Látrány polgármestere megkeresésünkre elmondta, negyedik éve vesznek részt a vágtán és harmadszorra sikerült bejutniuk a döntőbe. Azért is neveznek a versenyre, hogy minél több emberrel ismertessék meg a települést és a lovashagyományokat. Hozzátette, a döntőben lehetőségük lesz arra, hogy egy standot állítsanak fel az Andrássy úton és népszerűsítsék Látrányt, valamint Somogy megyét a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában