környezettudatosság

2021.07.02. 11:30

Konnektorra kötik a polgárőröket

Hat elektromos és két benzines robogót adtak át csütörtökön a somogyi polgárőr-egyesületeknek.

H. M.

A járművásárlásra 2,2 millió forintot fordítottak. – Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság pályázatán nyertünk, s így vásárolhattuk meg a járműveket – mondta Poór Gyula, a megyei polgárőrszövetség elnöke.

– A somogyzsitfai, a hetesi, a nagybajomi és a darányi egyesületen kívül a szentgáloskéri és a drávaszentesi csapat kapott elektromos robogót. Környezettudatosan gondolkodunk, ezért döntöttünk a járművek mellett. Emellett két 50 köbcentis benzines robogót is beszereztünk, amit a balatonlellei tagcsoport kapott. A járműbeszerzés a 2020-ban indított program része. A Magyar Falu Programban tavaly sikerrel vettek részt, így a három e-robogón kívül négy autót is vásároltak. A somogyi polgárőrök jelenleg több mint 40 motort és 50 gépkocsit használhatnak, s rövidesen tovább gyarapszik a flotta, melyhez négy balatoni hajó is tartozik. Poór Gyula közölte: Somogyban 85 egyesület működik, 119 településen látják el az önkéntes munkát, s csaknem 2600 regisztrált tagjuk van. Legutóbb, júniusban – 20 polgárőrrel – az őrtilosi egyesületet vették fel a megyei szövetségbe.

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában