gépjármű ügyek

2021.07.01. 09:00

Megújult a vizsgálóakna, rövidülhet a várakozási idő

Sonline

Megújult a Kormányhivatal közlekedési osztályának Vásártér utcai műszaki vizsgálóállomás 1-es csarnokának vizsgálóaknája. Az akna több mint 40 évvel ezelőtt készült, az elmúlt évtizedekben leamortizálódott, a tartószerkezetek erősen elkorrodálódtak, az aknában a további biztonságos munkavégzést már nem lehetett biztosítani. A felújítási munkálatok 2021 márciusában kezdődtek, júniusban pedig már el is készült a felújított akna. Ezen időszakban 2072 járművet vizsgáltak át.

A beruházás során az akna elrozsdásodott tartó acélszerkezete helyére új került, a helyiség új csempe-, műgyanta burkolatot kapott, járólapozták a közlekedő utakat, az akna vízelvezető és világítási rendszere megújult, akárcsak a futóműholtjáték-vizsgáló berendezés.

A felszabaduló vizsgabiztosi munkaerővel a felújítás alatt öt esetben tartott a közlekedési osztály úgynevezett házi vizsgát mezőgazdasági járművek számára, emellett tíz alkalommal külső vizsgaállomáson biztosította a 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművek műszaki megvizsgálását. Ezek méretüknél fogva a felújítás ideje alatt is működő 2. sz. csarnokba nem fértek be.

Az elmúlt időszakban az akna felújítása miatt a járműhonosítási és műszaki megvizsgálási eljárásokat a 2. sz. csarnokban csak korlátozott kapacitással tudta a közlekedési osztály ellátni, ezért a várakozási idő jelentősen megnövekedett. Az 1. sz. csarnok újbóli használata azonban az elkövetkező hónapokban a várakozási idő jelentős csökkenését eredményezheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában