Kupakszívvel

2021.07.24. 10:00

Műanyag kupakok zöldíthetik Nagybajomot

Az élhetőbb városért kezdett gyűjtésbe a „Nagybajomért” Közalapítvány a nagybajomi Alapszolgáltatási Központtal összefogva.

A. G.

A város egyik forgalmas utcájába helyeztek ki egy nagy, szív alakú gyűjtőedényt azzal a céllal, hogy a műanyag kupakok beváltásából befolyt összeget jótékonysági célokra fordíthassák.

– A piros, szív alakú gyűjtőt Bek László készítette és bárki elhelyezhet benne műanyag kupakot, sőt nem csak az ásványvizes és üdítősflakonok kupakja hasznosítható, hanem a dobozos gyümölcslé vagy tej dobozának csavaros kupakja is. Ezen kívül flakonos mosószerek, öblítők, tisztítószerek, tusfürdők, samponok, balzsamok és testápolók zárófedelei is, valamint a fogkrémes tubus teteje, de az instant kávé, a kakaópor vagy épp a krémsajt dobozának műanyag kupakja is hasznos lehet – mondta György-Dávid Nikoletta, az alapszolgáltatási központ vezetője, aki elmondta azt is, hogy kezdeményezésük része annak a sorozatnak, amelyet a város „zöldítése” érdekében végeznek.

– Játszóterek felújítását, parkok, közterületek szépítését is tervezzük a közalapítvánnyal együtt, azzal a céllal, hogy a város lakói egy kellemesebb környezetben élhessék mindennapjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában