lecsapott a jég

2021.07.27. 10:00

Továbbra is gyűjtik az adományokat a viharkárosultaknak

A Somogy Megyei Önkormányzatnál már ötmillió forint gyűlt össze, de augusztus 31-ig még várják az adományokat.

MW

A klímaváltozás hatásai elérték Európát, hazánkat és sajnos Somogy megyét is. Június 25-én megtapasztalhattuk, hogy a jégeső micsoda pusztításra képes. Utóbbival kapcsolatban valódi összefogást tapasztalhattunk, segítő kezek, építőanyagok, pénzbeli támogatások érkeztek a viharkárosult somogyi településekre.

490 olyan ingatlanról tudunk, ahol elkél segítség, ezért a Somogy Megyei Önkormányzat létrehozott egy bankszámlát, mely kimondottan a viharkárokat elszenvedők támogatására szolgál. Eddig közel ötmillió forint gyűlt össze a 10039007-00313955-00000110 számú számlán. Aki úgy gondolja, hogy szeretne segíteni, augusztus 31-ig még megteheti.

– Ha valaki pedig kimondottan egyik településre szeretné eljuttatni adományát, a közleményben változatlanul kérjük feltüntetni azt, hogy kadarkúti, ságvári, bárdudvarnoki, kiskorpádi, mezőcsokonyai, hetesi, csombárdi, bodrogi vagy somogyjádi családok támogatására szánja befizetését – tájékoztatott Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában