családi nap

2021.08.08. 08:00

A körtefa lombja nyújtott enyhülést, miközben a teremtés története szólt

A templom falain kívül szervezett családi napot a Kaposvári Evangélikus Gyülekezet.

Marosi Gábor

Az egyházi közösség egy somogyszobi tanyán gyűlt össze és töltött el egy programokban gazdag napot. Pongráczné Győri Boglárka lelkész elmondta, a szabad ég alatt, a körtefa hűs árnyékában istentisztelettel is készültek. Az igét Pongrácz Máté lelkész hirdette, aki prédikációjában a teremtéstörténetről beszélt. Az alkalmat ifjúsági énekekkel és egy versennyel is színesítették. Istentisztelet után a gyermekek kézműves foglalkozáson vettek részt, gyöngyöt fűztek, és szélfogót is készítettek.

Pongráczné Győri Boglárka kiemelte, a családi napra koncertet is szerveztek, a jókedvről a Shisha Cafe együttes gondoskodott. A napot barátságos focimeccs zárta, ahol a szülők gyermekeik ellen mérkőztek meg. Azok, akik nem tudtak részt venni a mérkőzésen, a teremtéstörténetről és annak jelentőségéről beszélgettek. Az evangélikus lelkész hozzátette, a gyülekezeti tagok régóta vágytak már a családi napra, melyen mintegy százhúszan vettek részt.

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában