közösség

2021.08.16. 10:07

Fejlesztésekkel csábítanák a családokat Ádándra

Négy önkormányzati telek közművesítésére nyert mintegy 4,5 millió forint támogatást nemrég Ádánd a Magyar Falu Program keretein belül.

Gy. Zs.

Szatmári Kornélia polgármester elmondta: a munka felével már végeztek, s ha teljesen elkészül a beruházás, akkor értékesíteniük kell az ingatlanokat. – Gyermekes családokat szeretnénk betelepíteni a községbe – mondta. – Mind gyermeklétszámban, mind betelepülési szándékban jól áll egyébként a község. Ez kiderült a falunapunkon is, ahol több mint harminc, tavaly és idén született kisgyermeket köszönthettünk.

Más területeken is eredményesen pályáztak – tudtuk meg. Szintén a Magyar Falu Program keretein belül nyert ötmillió forintot az önkormányzat, melyből a művelődési ház mellett építenek majd új parkolókat. Kétmillió forintot költhetnek hangosításhoz szükséges eszközökre, mikrofonra, projektorra, laptopra, illetve fénytechnikai berendezésekre. A polgármester szerint ennél is nagyobb öröm számukra az útjaik rendbetételére elnyert támogatás. Három utcát, összesen mintegy ezer méternyi szakaszt látnak el szilárd burkolattal, melyre régóta vártak a helybeliek. Mindez részben a Magyar Falu Programban és egy belügyminisztériumi pályázaton elnyert forrásból valósulhat meg a közeljövőben.

Nemsokára elkészül az óvodai sportszoba felújítása is, melyre szintén a Magyar Falu Program pályázata adott lehetőséget. A 12 millió forintba hőszigetelés, a villamos hálózat és a burkolat felújítása fért bele. A régi burkolatot sportpadlóra cserélik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában