bulisegély

2021.08.10. 09:00

Megtolják a falunapok szekerét

Augusztus és október között 356 koncertet és rendezvényt támogatnak majd a kormány által jóváhagyott 5 milliárd forintos vissza nem térítendő keretből. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) azt közölte: ez az összeg 40 nagyvárosi, 216 kisvárosi koncert és 100 falunap megvalósulásához járulhat hozzá.

Koszorus R.

Fotó: TIBOR KOVACS

Noha a támogatás igénybevételének részletei még nem ismertek, mivel ebben az időszakban több rendezvényt terveznek Somogyban, a szervezők nagyon várják a lehetőséget, hogy benyújthassák igényeiket az MTÜ-höz.

A vissza nem térítendő támogatás célja, hogy minél több könnyűzenei eseménnyel támogassák az ország újraindítását, s segítsék ezzel a koronavírus-járvány által leginkább sújtott előadóművészeti és rendezvényszektort. A rendezvényszervezők szinte egytől egyig nehéz helyzetbe kerültek, ez történt Galambos Attila, kaposvári koncertszervezővel is.

– Nagy segítség, nekünk minden támogatás jól jön. A legjobb esetben is minimum 30 százalékos visszaesés van a rendezvényeknél. Mi is, ahol tudunk igényeljük a támogatást, valószínűleg ezt is kérni fogjuk, mondta. Hozzátette, ugyan már újra vannak rendezvények, de az emberek még mindig fokozott óvatossággal vesznek részt ezeken. S nem olyan a látogatottság, mint a pandémia előtt volt, így ugyanolyan bevétellel sem számolhatnak.

Buzsákon hagyományosan szeptemberben tartják a szüreti felvonulást, amely a sokéves megszokással ellentétben tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

– Az idén abban bízunk, hogy nem lesz negyedik hullám és megtarthatjuk – mondta Kara Lajos polgármester. Hozzátette, már halott a rendezvények támogatásáról, s amint egyeztetett a képviselő-testülettel kérni is fogják. – Amennyiben lehet, fogunk pályázni. Minden anyagi támogatás nagy segítség a településeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában