tanulás

2021.08.01. 10:00

Ördögi táncot roptak a kis reformátusok

Nyelvi, sport-, hittanos, természetvédelmi és képzőművészeti nappal is várták a gyerekeket a kaposvári Lorántffy Zsuzsanna református iskolában.

Marosi Gábor

A „Vár a nyár” elnevezésű két és fél hetes programsorozat június 16-án kezdődött el az intézményben, az utolsó foglalkozást pedig július másodikán tartják. A zömében alsó tagozatos fiatalok csütörtökön a zenével és a tánccal ismerkedtek meg. Az iskola tornatermében Zentainé Kovács Ibolya tanító ördögi mondókákkal, fiú- és lánycsúfolókkal ismertette meg a gyerekeket, akik az egyik moldvai tánc, az Ördög útja alapjait is megtanulták.

Az első osztályos Perák Botond kérdésünkre válaszolva elmondta: eddig minden foglalkozás nagyon tetszett neki, a kedvence azonban a sport- és a környezetvédelmi nap volt. Évfolyamtársa, Márkus Zorka szerint az iskolában sokkal jobb eltölteni a nyári vakáció első heteit, mint a Balaton partján, mert az intézményben változatos programokkal készültek a tanárok.

Farkasné Papp Ágnes, a református iskola igazgatóhelyettese elmondta, hogy a programsorozatot minden tanév végén megszervezik, a gyerekek azonban idén jóval több napot töltenek el az iskolában, mert a jelenlegi helyzetben nem szervezték meg a balatonfenyvesi hittantábort. – A szülőknek nagy segítség ez a két és fél hét – mondta az igazgatóhelyettes. – Egyrészt megoldódott a gyerekek felügyelete, másrészt hasznosan töltik el az időt, mert minden nap más és más programot kínálunk nekik. A számok is azt bizonyítják, hogy népszerűek a foglalkozások. Az első turnusra csaknem 130 diák jelentkezett, ezen a héten kevesebben vagyunk, az utolsó napokban pedig már csak néhány tucatnyian leszünk – tette hozzá Farkasné Papp Ágnes.

A diákoknak az iskola falain kívül is szerveznek programokat. A környezetvédelmi napon az Erdők házába látogattak el, a hittanos napon pedig a református templomba. A „Vár a nyár” programjai minden nap nyolc órakor kezdődnek, és délután négy órakor érnek véget, a szülők kérésre viszont már reggel hét órától biztosítják a gyerekfelügyeletet. Láthatóan érdemes volt megszervezni a nyári napközit, a diákok minden percét élvezik a programoknak.

Fotók: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában