különleges előadás

2021.08.20. 17:30

Poronddá változtatták a Balaton vizét a Magyar Nemzeti Cirkusz sztárjai

Először hajóreklámnak indult, napjainkra azonban hagyománnyá vált a vízicirkusz a Balatonon. Csütörtökön ismét elkápráztatták a vendégeket a Balatonlellén állomásozó Magyar Nemzeti Cirkusz artistái.

Turbéki Bernadett

Fotós: Nemeth_Levente

Jones félénken méregette az utóbbi napokban kissé lehűlt Balaton vizét, Steve azonban már a térdig érő vízben játszott a diaboloival kora délután. A két bohóc is elkísérte a társulatot a hagyományos vízi látványosságra, amikor a cirkuszművészek a Balatonban mutatják be műsorukat.

– Pár évvel ezelőtt az első vízicirkusszal egy felkérésnek tettünk eleget, akkor egy új, elektromos hajót népszerűsítettünk, kivittek bennünket a tó közepére, és ott adtuk elő a mutatványainkat – mesélte a kezdeteket Richter József, a cirkusz igazgatója, miközben egyik szemével a vízbe állított óriási gumiasztalon ugráló Adrenalin csoportot figyelte. Az Ukrajnából érkezett akrobaták az idei nyár egyik leglátványosabb produkcióját hozták el csütörtökön a Balatonba is.

 

Richter József és munkatársa a hátukon cipelték a vízben elhelyezett miniporondhoz Török Gergőt és Váradi Dorottyát, akik a Magyar Nemzeti Cirkusz legfiatalabb fellépői voltak idén. Görkorcsolyával a lábukon hódították meg a közönséget, mindezt egy nagyon kicsi helyen. – Már leérettségiztünk, de még egy szakmai évünk vissza van az artistaiskolában – mondta Török Gergő, aki eredetileg zsonglőr szeretett volna lenni.

– Úgy tervezem, hogy végre valóra válhat az álmom: készíttetek a lábamra egy rá illő görkorcsolyát, eddig egy teljesen átlagos, bolti görkorcsolyám volt – csatlakozott a beszélgetéshez Váradi Dorottya.

A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata még egy hétig lép fel Balatonlellén, de tervezik, hogy jövőre is sátrat vernek a Richter József nagypapájáról elnevezett utca mellett, a füves területen.

 

Portfólióban szerepelhet a Balaton

 

Az artistáknak ritkán van lehetőségük szabadtéren fellépni, emiatt is különleges a vízicirkusz, amelyen tizenketten vettek részt csütörtökön.

– Az északi part csodálatos háttér a mutatványokhoz, az ilyenkor készült fotók gyakran kerülnek a portfolióba, amelyet a világ számos pontján láthatnak – mondta Richter József. – Az eseménnyel a cirkuszművészetet is népszerűsítjük, bár ez a mai nem egy meghirdetett előadás.

likebalaton.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában