hittantábor

2021.08.18. 10:00

Teknőst mentettek a táborozók

Tíz napon át vidám hangok töltötték meg a csokonyai református parókia udvarát. Négyszázezer forint pályázati támogatással hittantábort szerveztek 7–13 éves gyerekeknek.

Gamos A.

A gazdag programba belefértek játékos versenyek, különféle kézműves órák, ahol a több mint húsz résztvevőnek alaposan megmozgatták a fantáziáját. Kiderült az is, hogy az egyre kisebb újságpapíron kik voltak a legügyesebb táncosok, hogy kik rajzolták le legszebben a kedvenc bibliai történetüket. Legóépítésben, népi horgászásban is összemérhették ügyességüket a táborozók.

A lelki alkalmakon Oláh Lajos a református egyházi ünnepekről beszélt, Harasztia Judit játékos foglalkozást tartott a Tízparancsolat tanításairól, de a keresztény jelképekkel is megismerkedtek – mondta Papp Edina táborvezető. – Egyik nap papírra vetették a gyerekek, hogy mi mindenért lehetünk hálásak Istennek az életünkben. Volt, aki azért, mert vannak barátai, van testvére, egészséges, vagy hogy minden reggel felkelhet. Kirándulások is színesítették a programot, strandoltak a helyi gyógyfürdőben, elmentek a rinyaújlaki Jó kis helyre, kikerekeztek a Xantus ligetbe, ahol nagy élményt jelentett a lányoknak, fiúknak, hogy megmentettek két teknőst.

– A cél az volt, hogy megszeressék a templom légkörét, közelebb kerüljenek az egyházközséghez – mondta a táborvezető. A táborzáró istentiszteleten a gyerekek felekezeti hovatartozás nélkül szereplésükkel bizonyságot tettek, illetve nyertek Istenről, az egyház és a világ Uráról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában