elismerés

2021.08.25. 18:30

Virágcsokorral köszöntötték a falu két legidősebb lakóját

A kistelepülés két legidősebb lakóját köszöntötték a hétvégén Szabadiban.

Koszorus Rita

Antal Lajos polgármester személyesen kereste fel a két idős asszonyt, akik mindketten kilencvenedik életévüket ünnepelték családi körben, s mindketten a helyi közösség megbecsült tagjai. Speigl Gyuláné hétfőn 90 éve látta meg a napvilágot, a kerek évfordulóra vasárnap a szűk család jelenlétében emlékeztek, amelyen a falu vezetője is részt vett. Ajándékot vitt az ünnepeltnek, mégpedig egy herendi porcelánvázát és egy csokor virágot.

Nagy Józsefné, vagyis Joli néni – akit mindenki ismer és szeret Szabadiban – is ezen a napon tartotta születésnapi ünnepségét, neki is Antal Lajos polgármester adta át az önkormányzat ajándékát. A településvezető lapunknak elmondta: a kerek évfordulót ünneplő hölgyek nagyon örültek az ajándéknak, s a falu vezetői nagyon büszkék a szép kort megélt lakóikra.

Utoljára két évvel ezelőtt volt rá lehetőség, hogy egy évszázadot megélt lakót köszöntsenek, ám ez sajnálatos módon nem sikerült, mivel nem sokkal a születésnapja előtt ő elhunyt. Igyekeznek megbecsülni azokat, akik átélték a múlt századok évtizedeit, ezért sem feledkeztek meg a kerek évfordulót ünneplő asszonyokról ezúttal sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában