63.bázis

2021.09.19. 13:15

A legfiatalabbak küzdhettek a nagyatádi akadálypályán

A IV. Nagyatádi Honvédtalálkozó keretein belül az ország minden tájáról érkeztek gyerekek a 63. bázis akadálypályájára, hogy megmutassák ügyességüket.

Barkóczy László

– Maga a találkozón felidéztük, hogy milyen élet folyt egykor a nagyatádi laktanyában – mondta el kérdésünkre Vlasics Zoltán, a 63. Bázis vezetője, az esemény főszervezője. – Ezt nagyon jól bemutatja szerintünk a katonai bemutató, és a gyerekeknek szervezett akadálypálya verseny.

 

Az ingyenes verseny célja volt, hogy a gyerekek is kicsit belekóstolhassanak abba, ahogy egykor a katonák éltek a bázison. A bázison található számtalan akadálysor közül, az első kettő, katonai jellegű részt kellett teljesíteniük a gyerekeknek. Néhány feladaton könnyítettek a szervezők, ám így is komoly kihívást jelentett a gyerekek számára. A feladatok között a kúszás, a falmászás, a cipelés sem maradhatott ki, de a legtöbb kisgyereken a vízszintes majomlétra fogott ki, amikor függeszkedve kellett haladniuk előre.

– Körülbelül húsz akadályt kellett leküzdeniük a gyerekeknek – folytatta Vlasics Zoltán. – Három korosztályban indítottuk a páros futamokat, 8-11, 12-14, 15-18 évesek versenyezhettek egymással. A legidősebb korosztály versenyébe tettünk még plusz feladatokat, hogy nekik is kihívást jelentsen a verseny teljesítése.

A versenyen indulók létszámát 50 főben maximálták, de a szervezők elmondása szerint a regisztrációt hamar le kellett zárni, mert akár háromszázan is indultak volna az ország minden tájáról.

– A verseny utánpótlás nevelésnek is kiválónak bizonyult – értékelte a verseny szervezője. – Láttuk kik azok a jó képességű gyerekek, akikre a későbbiekben is számítunk, és akikből sikeres versenyző válhat.

Minden kategóriában hirdettek eredményt a szervezők, de senki nem távozott üres kézzel: a rajtcsomagot, és a teljesítésért járó pólót minden fiatal induló megkapta.

8-11 éves korcsoport:

1. Balogh Hanna 8:17.24

2. Zsohár Benedek 8:18.05

3. Zsohár Liliána 8:69.94

12-14 éves korcsoport:

1.Lébár Olivér 8:22.72

2.Csabi-Tóth Zsolt 9:36

3. Simon Alexa 9:47.73

15-18évesek:

1. Hauptman Barnabás 9:09.91

2. Györkös Tamás 11:28.49

3. Fuisz Bálint 12:14.19

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában