videóval!

2021.09.04. 16:00

Elektromos gokartban mutatkozott meg a tehetség

A jövő autóversenyzőit keresték szombaton a Kaposvár Aréna parkolójában.

Marosi Gábor

A HUMDA Junior Gokart Challenge országos tehetségkutató rendezvényén kétszáz 6 és 14 év közötti fiatalnak volt lehetősége arra, hogy egy elektromos gokarttal a legjobb időt tegye meg az ideiglenesen felépített versenypályán. Azok a gyerekek kaptak lehetőséget, akik hét közben a gokartszimulátoron kiemelkedő eredményt értek el. A 10 éves Kántor Dániel Szilárd 39,152 másodperces idővel jutott be a szombati fordulóba. Kérdésünkre elmondta, lenyűgözte A gokartkirály című film, ezért kezdett el érdeklődni a sportág iránt. Hozzátette, édesapja a versenyzés előtt sok tanáccsal látta el, például azzal, hogy kanyarodáskor melyik íveket válassza és mikor lépjen rá a gázpedálra.

Szujó Zoltán sportriporter, a HUMDA stratégiai tanácsadója elmondta, úgy tűnik, hogy az autósport világa még mindig izgalmas az átlagemberek számára. – Nem titkoltan ezt is szeretnénk egy kicsit közelebb hozni mindenkihez a különböző vidéki, illetve majd a budapesti helyszíneken – hangsúlyozta. – Viszont, ha ezeken a rendezvényeken vannak még olyan üzenetek, mint például a közlekedésbiztonság, a mérnökképzés, vagy az utánpótlás nevelés, akkor azt gondolom, hogy egy sokkal kerekebb, sokkal komplexebb „csomagot” tudunk átadni az érdeklődőknek – tette hozzá Szujó Zoltán.

 

Az érdeklődők megnézhették a Budapesti Műszaki Egyetem által épített Formula Student járművet is, amelynek a gyorsulása vetekszik egy Forma 1-es autóéval. Az óránkénti száz kilométeres sebességet körülbelül két másodperc alatt éri el. A gokart napon Talmácsi Gábor világbajnok gyorsasági motorversenyzővel is találkozhattak és fotózkodhattak a résztvevők. Talmácsi Gábor kérdésünkre elmondta, nagyon ügyesek és tehetségesek a magyar fiatalok, de szeretnék látni a különböző helyszíneken, hogy mennyien érdeklődnek a sport iránt és milyen képességeik vannak. Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere az eseményen hangsúlyozta, a rendezvény nem csak a versenyzésről szól, hanem arról is, hogy a fiatalok példaképeket szerezzenek és megtanuljanak biztonságosan közlekedni.

Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában