avatás és elismerés

2021.09.22. 17:30

Fogadalmat tettek a kaposvári kadétok

Ünnepélyes keretek között tettek fogadalmat és avatták fel szerdán a KSZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum honvéd kadét osztály diákjait. Összesen harminchárman vettek részt az ünnepségen.

Harsányi Miklós

– Kadétok, vigyázz! – hangzott a parancs a megnyitó előtt. Szülők is részt vettek az ünnepségen, fotók, videók, családi szelfik örökítették meg az emlékezetes pillanatokat. Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: minden ilyen rítus nagyon fontos az ember életében, a felnőtté válás során. Több is van, s mindig változást jelképez, melynek révén a közösségben új szerepet tölt be az ember. A diákok fogadalomtételére utalva kiemelte: a fiatalok egy nagyon fontos hivatást választottak.

 

Weimann Gáborné, a KSZC főigazgatója kiemelte: az ünneplők olyan eseményen vesznek részt, amely az iskola, a centrum és a város életében is kezd hagyománnyá válni. Ez nagy megtiszteltetés, mert akármiből nem lesz hagyomány. Arról is szólt: az iskolán túl a nagy múltú Magyar Honvédség is befogadta ezt az új képzési formát. Igényt tart a benne résztvevő diákok tevékenységére, s számít rájuk a későbbiekben, a tanulmányaik befejezése után is.

Takács Szilvia, a KSZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum igazgatója kiemelte: noha a képzés nevét adó honvéd 1848-ban a szabadságharc csatáiban, hadjárataiban született, vívta meg harcát az ország függetlenségéért, szabadságáért, erre reményeink szerint most, a 21. században a kadétoknak nem kell számítania Magyarországon. Ettől függetlenül a hon védelme, a haza szeretete ma is életének része kell, hogy legyen egy kadétnak.

– Mindenképpen a honvédelmi pályán képzelem el a jövőmet, felderítőként szeretnék majd elhelyezkedni– mondta a 14 éves Szép Richárd Patrik. – Ahhoz, hogy valóra váljon a tervem, folyamatosan képezni kell magam. Érettségi után a Nemzeti Közszolgálati Egyetemere szeretnék majd jelentkezni.

 

Kaposvár katonaváros

 

– Ha nézzük a híreket, sajnos nem abba az irányba megy a világ, hogy egy boldog, nyugodt életünk legyen az elkövetkező évtizedekben – hangsúlyozta Borhi Zsombor. – Nagyon nagy szükségünk van arra, hogy Magyarországon egy erős, ütőképes hadsereg lehessen.

Arról is szólt: Kaposvár egy katonaváros. Itt van a logisztikai ezred, s a városban komoly fejlesztések lesznek. Kátai Róbert alezredes, az Adorján József Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka is köszöntötte a honvéd kadétokat. Az ünnepségen kiemelkedő tanulmányi eredményéért 19, tizedik és 11. évfolyamos hallgató arany, illetve ezüst állományjelzőt kapott.

 

10. K

Arany állományjelzőt kapott:

Jászberényi Emma

Ezüst állományjelzőt kap:

Árki Anasztázia

Bíró Dorotea

Géczi Zsófia Katalin

Papp Attila

Szedeli Janka Bianka

Takács Kristóf Martin

 

11. K

Arany állományjelzőt kap:

Balogh Blanka

Olasz Luca

Somodi Szilvia

Szili Natália

Ezüst állományjelzőt kap:

Bátorfi Roland

Fentős Lóránt

Hatta Zalán

Heizer Dominik János

Horváth Márk

Koncz Kitti

Szemesi Bence

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában