viharkárok

2021.09.12. 10:00

Hat és félmilliót adott össze a megye

Harsányi Miklós

Több mint 6,5 millió forint gyűlt össze az elmúlt hetekben azon a számlán, melyet a június 26-iki somogyi viharkárosultak megsegítésére nyitott a Somogy Megyei Önkormányzat. Biró Norbert elnök közölte: az érintett települések számára pénteken kezdték meg a támogatások utalását. Az előzményekkel kapcsolatban kiemelte, hogy Somogy kilenc településén összesen 490 ingatlanban tett kárt a jégeső.

– Sokan nem rendelkeztek biztosítással a tulajdonosok közül, ezért természetes volt, hogy felhívással fordultunk a somogyi polgárokhoz – közölte. – Akik ismét bizonyították, hogy összefognak a bajban. Segítő kezek, különféle építőanyagok, pénzbeli támogatások érkeztek a viharkárosult somogyi településekre. Magánszemélyek, önkormányzatok, országgyűlési és megyei közgyűlési képviselők, vállalkozások, egyesületek is szerepeltek az adományázók között, akiknek ezúton is külön köszönjük támogatását.

Jellemzően kétezer és százezer forint közötti összegeket utaltak a számlára a segíteni szándékozók, kiemelkedően magas támogatás a Somogy Megyei Ügyvédi Kamarától érkezett, mintegy félmillió forint.

A megyei önkormányzat egymillió forinttal járult hozzá a helyreállítás költségeihez. Közel két és félmillió forintnyi olyan adomány is érkezett, melyben nem nevezték meg a támogatni kívánt települést, ezt az összeget a beérkező adományok arányában osztották el az érintettek között. A kilenc településre összesen hatmillió-ötszáztizenkettőezer-huszonegy forint támogatást utaltak pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában