Kaposvár

2021.09.21. 14:00

Muníciót kaptak az élethez az iskolától

Egykori gépészeti szakközépiskolások adtak randevút egymásnak Kaposváron.

Varga László

Negyvenöt évvel ezelőtt érettségiztek, a harminckilenc fős osztály tagjai közül tizenkilencen jöttek el, kilencen már csak fentről hallgathatták a volt osztálytársak beszámolóit. Nem lehetett köztük a tíz éve elhunyt Matuszka Józsefné sem, aki az első két évben volt osztályfőnökük. A gépészeti tárgyak oktatója, Horváth Miklós szerint könnyű volt dolgozni a magas belépőtudással rendelkező fiúkkal, Gulyás Mihály pedig – aki a 3. évfolyamban vette át a társaságot – azt mondta: jó volt hallgatni a hajdani diákjait, akik szerényen beszéltek önmagukról, s mind azt hangsúlyozták, hogy számukra a család és a munka volt a legfontosabb. Kellemes színfoltja volt a találkozónak, amikor levetítették Kovács Csabának a társairól készült karikatúráit.

Szó esett a két év múlva esedékes nyugdíjba vonulásról is. Többségük már nagyon várja, de néhányan a vállalkozásuk miatt még tovább dolgoznak, sőt akadt közöttük olyan is, aki szerint őt még a végső nyughelyére is a munkahelyéről viszik. Az is kiderült a találkozón, hogy meglepően kevesen dolgoznak az eredeti szakmájukban, azonban többek elmondása szerint a volt iskolájuktól kellő muníciót kaptak ahhoz, hogy az élet más területein is megállhassák helyüket, nem mellesleg az egykori tanáraik példamutatásából is jócskán meríthettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában