adomány

2021.10.12. 11:30

Félmilliót adtak össze a lellei látogatók a gyermekmentőnek

Nyolc helyszín, tizenegy étterem, kilenc borászat, két cukrászda és egy delikátüzlet kínálta portékáit a hétvégén a Murci GasztroFesztiválon a balatonlellei Kishegyen.

Góz Lilla

Fotó: Gergely Besenyei

Tóth Balázs szervező elmondta: a rendezvénynek jótékony szála is volt, a két éve alapított Büszkeségünk Díjat idén a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak ajánlották és gyűjtést is szerveztek a Lellén épülő gyermekmentési pontnak. – Alapítványunk indította útjára az ország első gyermekmentő orvosi kocsiját 2005-ben, Balatonlellén 13 éve vagyunk jelen, ahol eddig négyezer gyermeknek, csecsemőnek nyújtottunk segítséget – mondta Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatója. Hozzátette: a kihelyezett gyűjtőládákban 488 130 forintot gyűjtöttek össze.

A szervezők ígérete szerint az egész éves Balatont népszerűsítő rendezvények folytatódnak, december 4-én jön az Adventi GasztroPiknik, február 5-én pedig újra GasztroFarsangot rendeznek. Jövő márciusban pedig a Kishegyi Kortyok és Falatok rendezvényre várják az érdeklődőket.

 

Szintet lépett a kishegyi fesztivál

– A fesztivál érezhetően szintet lépett, és túlzás nélkül kijelenthető, hogy az egyik légnépszerűbb őszi rendezvény lett az országban – mondták a megkérdezett résztvevők. – Új résztvevőként hatalmas élmény volt ez a fesztivál – mondta Szívós Zsigmond, a Rock Burger tulajdonosa.

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában