védekezés

2021.10.29. 16:00

Kötelezővé tették újra a szájmaszkot a tejüzemben

Már ettől a héttől kötelező a szájmaszk viselése a tej­üzemben. A döntés nem csak a vállalat minden dolgozóját, a társasághoz érkező kamionsofőröket látogatókat is érinti.

Harsányi M.

Szommer Gábor, a Fino-Food Kft. kereskedelmi vezetője csütörtökön azt mondta: két ok miatt vezették be a kötelező száj­maszkviselést. Egyik munkatársuk koronavírusos, aki jelenleg is otthon van, másrészt az elmúlt napokban országosan nőtt a fertőzöttek száma.

– A döntést alapvetően támogatják a dolgozók, a közösség érdeke a megelőzés – hangsúlyozta Szommer Gábor. – Egységesen mindenkinek viselnie kell a szájmaszkot, így a termelésben dolgozó munkatársaknak éppúgy, mint az irodai alkalmazottaknak. Továbbra is cégünk biztosítja a szükséges védőfelszerelést. Bizonyos területeken, ahol magasabb a páratartalom és fizikai munkát végeznek a kollégáim, ott naponta fejenként négy szájmaszkot biztosítunk. Ilyen egységnek számít például a sajtüzem. Az irodákban – személyenként – egy maszkot adnak, de aki úgy dönt, saját védőfelszerelését is viselheti.

Szommer Gábor kiemelte: a kaposvári tejüzemben eközben a koronavírus-járvány első hullámában elrendelt, s a mai napig érvényben lévő összes biztonsági szabályt is fenntartják. A társaság a megelőzéssel kapcsolatos kiadásokra 2020 márciusától több mint 20 millió forintot költött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában