a gyerekekért dolgoznak

2021.10.30. 13:30

Óriási buborékokkal ünnepelte a sikeres pénzgyűjtést az alapítvány

Buborékfújó délelőttel zárta le az elmúlt két és fél hónapnyi pénzgyűjtési programját a Nevetnikék Alapítvány szombaton Kaposváron.

Marosi Gábor

A pécsi székhelyű szervezet, amely gyakran segíti a beteg és kórházban fekvő somogyi gyerekeket is, a Városligetben várta a kisgyerekes családokat és az önkénteseket. A tó melletti játszótérnél hatalmas, alkalmanként egy méternél is nagyobb átmérőjű buborékokat eresztettek szélnek. A látványos röptetéshez kettő pálcát használtak, melyet egy vastag madzaggal kötöttek össze, a buborék alapanyaga pedig egy speciális keverékű folyadék volt.

 

Kőműves Glória a Nevetnikék Alapítvány vezetője elmondta, az elmúlt hónapokban azért dolgoztak, valamint szerveztek különféle eseményeket, hogy összegyűljön 40 millió forint és egy házat tudjanak vásárolni Pécsen, a József Attila úti gyerekkórházzal szemben. Erre azért van szükségük, mert a kórházi átszervezés miatt a baranyai megyeszékhelyen elveszítették azt a helyüket, ahol játékokat tudtak készíteni, illetve önkénteseket képezni.

– Szorított minket az idő, mert október 31-ig ki kellett fizetnünk a ház árát – mondta Kőműves Glória. – Szerencsére a határidő előtt néhány nappal összegyűlt a 27 millió forintos vételár. Viszont összesen 40 millió forintra van szükségünk, mert fel is kell újítanunk az épületet. Szakemberekkel felmérettük a házat és nagyjából 13 millió forint kell ahhoz, hogy elkezdjük a korszerűsítést. Szuvas a padló, lyukas a tető, beázik a pince, úgyhogy lesz bőven tennivalónk – hangsúlyozta a szervezet vezetője.

A Nevetnikék Alapítvány nem csak pénzbeli támogatás kapott. A tetőjavítást egy ácsbrigád ingyen elvállalta és egy építészmérnök is önként segíti megtervezni a felújítást. Kőműves Glória hozzátette, márciusig kell kiköltözniük a jelenlegi helyükről, ezért körülbelül négy hónapjuk lesz arra, hogy korszerűsítsék az ingatlant.

A szervezet Somogy, Baranya és Tolna megyében tevékenykedik, jelenleg 46 aktív kórházlátogató önkéntes segíti a munkát. Az elmúlt 13 évben körülbelül 1000 önkéntes fordult meg az alapítványnál.

A Nevetnikék továbbra is várja a támogatásokat. Aki segíteni szeretne, az OTP Banknál vezetett 11731001-23125324-00000000 számlaszára küldhet felajánlást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában