konferencia

2021.11.25. 20:30

Forralt borral kínálták a miniszterelnököt

Meg kell védeni az adórendszert, aminek eredményeképpen ma Magyarországon rendelkezésre állnak a fejlesztésekhez szükséges források – mondta Orbán Viktor az Aktív Magyarország Korszaknyitó Konferencián. A Balatonhoz érkező miniszterelnököt a Kálmán teraszon forralt borral kínálták a siófokiak.

Kolumbán Tünde

– Ahhoz, hogy fejlesztésekről és programokról lehessen beszélni, zakatoló gazdaságra van szükség, ami nem elnyeli, hanem megteremti a pénzt, hogy utána értelmes, nemes, fontos célokra tudják fordítani – mondta a konferencián Orbán Viktor. – Egyetlen dologban szeretnék önöktől segítséget kérni. Ne engedjék, hogy szétbarmolják a nagy nehezen felépített, működő magyar gazdasági rendszert. Ennek a gazdasági rendszernek a szíve közepe az adórendszer. Ha nem ez az adórendszer van Magyarországon, akkor a gazdaság teljesítménye jelentős mértékben csökken és abban a pillanatban minden forrás, ami fontos célok rendelkezésére bocsátható, csökkenni fog – hangsúlyozta.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda a létrehozása óta eltelt néhány évben komoly eredményeket tudott elérni annak ellenére is, hogy a bürokratikus akadályok miatt komoly nehézségeket kellett legyőzni. A terület már nem gazdátlan és mivel intézményrendszere is van, ezért adott az első számú feltétele annak, hogy a területre szánt pénzt ésszerűen lehessen elkölteni. Az aktív életmóddal kapcsolatos programok támogatása a miniszterelnök szerint azért bír kiemelt jelentőséggel a kormányzat számára, mert fontos, hogy az emberek miként gondolkodnak a saját hazájukról. A nemzetek jövője szempontjából ez lesz a döntő kérdés. – Az ország- és a nemzetismeret a hazaszeretet alapja, amit ez a két dolog erősít. A hazaszeretet mértéke pedig meghatározza, hogy az elkövetkező 10-20 évben milyen mértékben lesznek a magyarok nyertesei a nemzetek közötti versenyfutásnak – emelte ki a kormányfő.

Fotó: Muzslay Péter

Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter arról beszélt, hogy a közösségi élet újraindításának keretében 14 kezdeményezés kap több mint 550 millió forint támogatást. Ennek keretében jövőre például Aktív Magyarország családi hétvégéket szerveznek, lesz dunai vízitúra fesztivál és olyan kerékpértúrák is, amelyek a magyarországi hegyekre visznek fel. A miniszter szerint az Aktív Magyarország program sikere azon múlik, hogy sikerül-e mozgásra bírni a családokat.

Fotó: Muzslay Péter

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos beszámolója szerint az aktív életmód segítésére és az ezzel kapcsolatos programokra, beruházásokra soha nem állt még rendelkezésre akkora összeg, mint az elmúlt években. Mint hangsúlyozta, az egészségben eltöltött évek számának növelése mellett az aktív turizmus támogatása a gazdaság teljesítményét is fokozza azzal, hogy az utazók az ország határain belül kapcsolódnak ki és itthon költenek, ugyanakkor a magyar tájak megismerésével egyre többen döbbennek rá arra, hogy milyen szép helyen élünk.

Fotó: Muzslay Péter

Kenu, kerékpár

Révész Máriusz kormánybiztos az Aktív Magyarország Program elemei közé sorolta egyebek mellett a kerékpár­út-fejlesztéseket, az elektromos kerékpárok vásárlását támogató pályázati rendszer elindítását, de szó volt a vízitúrázás feltételeinek javításáról, a turistaház fejlesztéséről vagy a vándortábor programokról, amelyben jövőre már 20 ezer gyerek vehet részt.

Télies hangulatú találkozó

Egy csésze forralt vörösborral kínálták Orbán Viktor miniszterelnököt a siófokiak.

A kormányfő az Aktív Magyarország Korszaknyitó Konferenciára érkezett a Balatonhoz csütörtökön, de egy órát eltöltött a Kálmán-teraszon is.

Az ünnepi hangulatú találkozóra Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője is elkísérte a miniszterelnököt.

Az ünnepi díszbe öltöztetett Kálmán-teraszon szimpatizánsokkal találkozott Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában