jutalom

2021.11.12. 10:00

Kettő nap pótszabadság az oltásért

A MÁV-Volán-csoport 2022-ben két nap pótszabadsággal ismeri el azoknak a munkatársainak a felelősségteljes döntését, akik vállalták, illetve vállalják a koronavírus elleni védőoltás felvételét.

Harsányi Miklós

Az új rendelkezés azokat a munkavállalókat érinti, akik a Covid–19 vírus elleni védőoltások magyarországi beadásának kezdetétől legkésőbb november 30-ig igazoltan védőoltásban részesültek, azonban a korábbi kötelezettségvállalás alapján nem szereztek pótszabadságra jogosultságot.

Pintér Norbert, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének területi ügyvivője kiemelte: becslések szerint a pécsi területi igazgatóság területén dolgozó mozdonyvezetők november elejéig csaknem 70 százaléka oltakozhatott, s ehhez közelíthet a jegyvizsgálók átoltottsága is. A két szabadnap kapcsán régiónkban nem kizárt, hogy 10 százalékkal nőhet az átoltottság. A területi ügyvivő azt mondta, szakszervezetük a kötelező oltást nem támogatja. A vasúttársaság Somogy, Zala, Baranya, Tolna megyében 350 mozdonyvezetőt foglalkoztat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában