szigor

2021.11.12. 08:00

Kötelező az oltás és a szájmaszk a campuson

A november 3-án kiadott rektori utasítás értelmében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen csak védőoltással rendelkező munkavállaló dolgozhat.

Góz Lilla

Egydózisú oltóanyag esetén a védőoltás, kétdózisú oltóanyag esetében a védőoltás első dózisa felvételének határideje 2021. december 31. Ez alól mentesül az a munkavállaló, akinek egészségügyi okokból ellenjavallt a vakcina felvétele, s ezt orvosi szakvéleménnyel is alátámasztja.

A campus tájékoztatása szerint azon munkavállaló számára, aki a meghatározott időpontig nem vette fel a védőoltást, a munkáltató fizetés nélküli szabadságot rendelhet el. Egy év fizetés nélküli szabadság után a munkavállaló munkaviszonya azonnali hatállyal megszűnik. Ezenkívül az egyetem zárt terében, a közösségi helyiségekben az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező, ezalól csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők képeznek kivételt.

A kollégiumokban kötelező a maszkviselés, kivételt képez ezalól a hallgató saját szobája. A kötelező maszkviselés alól a rektor adhat felmentés adott rendezvényre vonatkozóan. Az egyetem épületeibe belépéskor testhőmérséklet-mérés történik, láz esetén tilos belépni az épületbe. Az oktatási intézmény mindent megtesz a higiéniai rendszabályok betartása és betartatása érdekében, folyamatosan gondoskodik az ehhez szükséges eszközök rendelkezésre állásáról minden campuson és telephelyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában