büdös gondok

2021.11.06. 10:49

Olvasónk jelezte: Elöntötte a fekália a házat, óriási a kár

Kellemetlen baleset érte egy barcs-drávaszentesi olvasónkat, mert idős anyja házát eláztatta a feltörő fekália.

K. G.

Szabó Zoltán édesanyja arra ébredt reggel, hogy éjszaka a szennyvízátemelő rendszer nem működött, emiatt a felhalmozódó szennyvíz az ő házuknál robbant ki, és 10-15 centi magasan elöntötte az épület alsó részét. Az idős, beteg asszony szinte sokkot kapott a látványtól. A férfi édesapja is beteg, két agyi infarktussal ápolják otthon.

– Mindent, amit a család egy egész életen át keservesen megkeresett, most elvesztettünk, mert elárasztott bennünket az egész településrész szennyvize – panaszolta Szabó Zoltán. – Az ülőgarnitúra, a franciaágy, a szekrénysor, a mosogatógép, az automata mosógép, a hűtőszekrény, a hűtőláda mind használhatatlan lett a mocskos létől. Délelőtt lapátoltunk, és raklapokra pakoltunk, hogy mentsük a menthetőt. Annyit értünk el, hogy édesanyám a cigány kisebbségi önkormányzat jóvoltából kapott 28 ezer forint rendkívüli segélyt, de csak eddig 15 ezer forintot költöttem a boltban tisztítószerekre.

 

A kiérkező vízügyi szakemberek igyekeztek megnyugtatni a családot, hogy a történtek miatt a vízszolgáltató cég biztosítója fizetni fog, ehhez jegyzőkönyvet vettek fel. Nem volt áram, ezért nem ment az átemelő szivattyú, így történt a baleset. Közben a fiú befogadta édesanyját, de pihenni nem tudtak, az asszony „kisírta a szemét” a történtek miatt. Szabó Zoltán azt hiányolta, hogy semmilyen hivataltól nem keresték meg, hogy a fertőtlenítésben segítséget nyújtsanak, pedig a vírushelyzetben erre fokozottan szükség lenne, állította. Azt is hiányolta, hogy kárszakértő nem jött ki, mert fényképek és videók alapján döntenek majd a kártalanításról. A felvételeket már el is küldték a károsultak, akik szerint akár egy új épületet is érdemelnének a katasztrófahelyzet miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában