ítélet

2021.11.19. 18:00

Szemesnek fizetnie kell az ítélőtábla szerint

Turbéki B.

Jogerős ítélet született a napokban a Balatonföldvár és Balatonszemes önkormányzatai között elhíresült iskolaügyben. Ennek alapján a Pécsi Ítélőtábla másodfokon helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék elsőfokú ítéletét, melyben az előkészítési költségeken felül további kártérítési összeg megfizetésére kötelezte Balatonszemest. Mint ahogy arról lapunk beszámolt, egy 670 millió forintos oktatási pályázat hiúsult meg a kistérségben annak következményeként, hogy Balatonszemes az utolsó pillanatban visszalépett az együttműködéstől.

Balatonföldvár hat esztendeje, 2015 óta követelte először per útján a beruházás előkészítésének költségeit, annak kamatait és az elmaradt haszon megtérítését Balatonszemestől. A most megítélt összeg több tízmillió forintra tehető kamatokkal perköltséggel együtt. Az elmaradt haszonról, illetve az értéknövekedéssel kapcsolatban egy újabb per indításáról a balatonföldvári képviselő-testület hozza majd meg a döntését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában