kinevezések

2021.11.03. 15:21

Újabb öt évre szavaztak bizalmat

Sonline

Újabb öt évre meghosszabbította Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal Elnöke Király Péter mandátumát, és őt ismét kinevezte a Kaposvári Törvényszék elnökhelyettesévé.

Dr. Király Péter 1992-ben szerezte meg diplomáját a Pécsi Tudományegyetemen. Ettől az évtől ügyészségi fogalmazóként, 1995-től ügyészként dolgozott, majd 1998-ban bírói kinevezést kapott a Marcali Járásbíróságra, melynek elnöki pozícióját 2012-től töltötte be. 2015 óta a Kaposvári Törvényszék elnökhelyettese.

Vezetői munkája mellett aktívan részt vesz a központi igazgatási feladatok elvégzésében: egyebek mellett közreműködik a ViaVideo projektben, valamint az Országos Pervezetési Verseny szervezésében.

Hajnal Éva, a Kaposvári Törvényszék elnöke pedig Péntek Zsolt a Kaposvári Járásbíróság, és Trombitás Gábort, a Marcali Járásbíróság jelenlegi elnöke mandátumát hosszabbította meg újabb öt évre, miután mindketten sikeres pályázatot nyújtottak be bíróságaik vezetésére.

Péntek Zsolt 1993. május 1-jén kezdte meg munkáját a Kaposvári Járásbíróságon, ahol 1995-től titkárként dolgozott, majd 1996-ban bírói kinevezést kapott, és a bíróság polgári ügyszakába osztották be. 2000-től elsőfokú, 2013-tól másodfokú törvényszéki bíró.

2015. óta a Kaposvári Járásbíróság elnöke. Péntek Zsolt tagja a fogalmazói versenyvizsga bizottságnak, bíróvizsgálatokat végez, és aktív résztvevője a bíróság szabadidős- és sporttevékenységének.

Trombitás Gábor 2001-től fogalmazóként, 2005-től bírósági titkárként dolgozott a Marcali Járásbíróságon, ahova 2008. november 1-jén polgári ügyszakos bíróvá nevezték ki. 2015-től vezeti elnökként a Marcali Járásbíróságot. Részt vesz a Kiberbűnözés Elleni Hálózat munkájában, valamint a Kaposvári Törvényszék nemzetközi kapcsolatainak fenntartásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában