védekezés

2021.11.08. 11:30

Újra előkerültek a maszkok szabásmintái

Egyre több helyen, iskolákban, hivatalokban, tömegközlekedési eszközökön kötelező már az orrot és szájat takaró maszk használata.

Góz Lilla

A gyógyszertárak és a maszkot készítő varrónők is azt tapasztalják, hogy az elmúlt napokban élénkült a kereslet ezek iránt.

Tucatnyi féle pamutból készült színes maszk kapható a kelevízi Arany Kézműves Boltban. Tavaly tavasszal a koronavírus-járvány kezdetekor a kosárfonás mellett szájmaszk gyártásába kezdtek a közmunkások. Elmondták: most is bőséges készletük van a védőeszközökből. – Gyorsan száradó, minőségi anyagokat használunk, egy magas hőfokú mosás után hamar megszáradnak és újra viselhetőek, nem kell eldobni – mondta Vargáné Balatincz Krisztina, a település polgármestere. Hozzátette: a helyi boltjukban továbbra is kaphatóak szájmaszkok. – Helyiek és környékbeliek is be-betérnek hozzánk egy-egy szájmaszkért – jegyezte meg a polgármester.

Májusban hagyták abba a maszkgyártást egy szőlőskislaki üzemben. Szegedi Zsolt, a Tószeg Kft. termelési igazgatója elmondta: mára a teljes készletük elfogyott, nagyon sokan keresték náluk a színes, gyermekek számára készült három rétegű maszkokat.

Vidáné Csendes Cecília, kaposvári varrónő azt mondta: újra gyártja üzletében a szájmaszkokat. – A gyerekeknek a vidámabb mintákból, az idősebbeknek pedig az őszi, sötétebb tónusú színekből készítem – mondta, hozzátéve: ugyan a kereslet egyelőre elmarad a tavaszihoz képest, de hetek óta komoly érdeklődést tapasztal.

Nem csak a varrónőknél, hanem a gyógyszertárakban is egyre többen keresik a védőeszközeket. – Dolgozóinknak kötelező a szájmaszk használata, a patikánkba betérők is egyre többen keresik a védőeszközt, amelynek jelenleg az ára 50–100 forint között van – mondta el lapunknak Kollárovicsné Filó Ágnes, kaposvári gyógyszerész.

Oldalunkon minden nap követheti a friss járványügyi statisztikákat, híreket.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában