ünnep

2021.11.12. 20:00

Valóra vált a simonfaiak dédelgetett álma

Jeles napnak nevezte a péntekit Bodrog Gábor, Simonfa polgármestere. A településen a közelmúltban elkészült fejlesztéseket adták át.

Turbéki Bernadett

30 millió forintból felújították a köztemető ravatalozóját, 140 millió forintért átfogó települési belvízrendezést valósítottak meg, és mintegy 50 millió forintból korszerűsítette a 10 település székhelyéül szolgáló közös önkormányzati hivatal épületét. Az épülő kerékpárút megvalósításának összegével együtt, csaknem 600 millió forint érkezett a térségbe.

– Polgármesterként és egy zselici faluban élő emberként bátran kijelenthetem, hogy az elmúlt évekhez hasonló mértékű vidékfejlesztési támogatás soha ez idáig nem jött még a településeinkre – mondta Bodrog Gábor, Simonfa polgármestere, aki örömét fejezte ki, hogy a vidék és a falvak újra prioritást élveznek, a beruházásoknak köszönhetően a vidéki életforma minősége javul, fordul a trend, a fiatalok a nem a városba, hanem kifelé költöznek. Felhívta a figyelmet, hogy a falvak közössége csak úgy tud létezni, ha a lélekszámuk nem fogy el, és a népességük nem öregszik.

– Egy óvoda felújítása, vagy bármely fejlesztés nem cél, hanem eszköz arra, hogy ne költözzenek el a településről a fiatalok, akik elmentek visszajöjjenek – mondta Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője, aki beszédében kiemelte, hogy az elmúlt időszakban a felújítások kapcsán fejenként csaknem egy millió forintnak örvendhettek a simonfaiak, akiket a település óvodásai is megörvendeztettek egy előadással az átadóünnepségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában